Kostnadsfria föreläsningar

Söker du talare till din nästa konferens? Inspireras gärna av våra öppna föreläsningar.

Talarforums föreläsningar är kostnadsfria för representanter från näringslivet och offentlig sektor. Vi vill kunna erbjuda så många olika kunder som möjligt att få chansen att lyssna, därför har vi begränsat antal platser till 2 stycken per kund. Vi kan tyvärr inte ta emot studerande. Anmäl dig via länkarna nedan.

Om du har frågor eller vill boka föreläsare till ett eget evenemang är du välkommen att kontakta oss på
08-545 535 00 eller info@talarforum.se

Att hitta

Andreas Ekström

Tis 16 okt, Stockholm

Andreas Ekström är kulturjournalist på Sydsvenskan i Malmö-Lund och en av våra mest eftersökta talare. Hans nya kritikerrosade bok heter Att hitta. Den är en egensinnig samling texter om vår digitala tid – som samtidigt blir till ett personligt strövtåg bland kartor, konstnärer och kirurger. Boken får en existentiell dimension i sista kapitlet där Andreas Ekström berättar om sin svåra leversjukdom. Han beskriver i Att hitta hur hans liv ska räddas genom att man hittar precis rätt lever till honom. Och det måste ske ganska snart. Hur det hänger ihop med frågor som nätneutralitet och sökmotorers makt? Den som lyssnar eller läser förstår det. Att hitta fram är en ursträvan, en riktning för människan genom hela hennes historia, i ambitionen att lägga erfarenhet till erfarenhet och kunskap till kunskap. Den här boken och den här föreläsningen är ett helt nytt sätt att ta sig an de stora digitala frågor som är avgörande för vår tid.

När: Tis 16 okt, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

Anmälan

En hälsosam framtid för både planeten och oss själva

Elisabet Lindgren

Tor 18 okt, Stockholm

Elisabet Lindgren är läkaren som blev pionjär inom forskningen om hälsoeffekter av klimatförändringar. Hon var bland de första att publicera studier internationellt, som visade att klimatförändringar gett påverkan på människors hälsa. Elisabet berättar om hållbara lösningar på några av de globala utmaningarna; lösningar som också är bra för vår egen hälsa. Här ges recept på allt från hur en hållbar och hälsosam stad kan se ut, till åtgärder för att t ex bäst klara en värmebölja, och att välja rätt mat.

När: Tor 18 okt, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

Anmälan

Att skilja vetenskap från trams

Emma Frans

Ons 24 okt, Stockholm

Hur avgör du vad som är vinklade nyheter – och rena påhitt? Och är vetenskapliga rön ens vetenskapliga? I tider av »alternativa fakta«, fejknyheter och halvsanningar berättar forskaren och prisade journalisten Emma Frans hur du bör tolka både nyhetsflödet och påståenden från bekanta. Hon ger dig vetenskapskoll för att förstå hur fakta – och påstådda fakta – ska bedömas. Emma Frans är doktor i epidemiologi, forskare vid Karolinska Institutet och vetenskapsskribent i Svenska Dagbladet. År 2017 gav hon ut boken Larmrapporten – Att skilja vetenskap från trams, som på ett pedagogiskt sätt lär läsaren hur man navigerar genom den djungel av information som florerar runt omkring oss dagligen. Samma år fick hon Stora Journalistpriset i kategorin Årets Röst och utsågs även till Årets folkbildare 2017.

När: Ons 24 okt, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

Fullbokat

Internet - vår bästa vän eller värsta fiende

Joakim Jardenberg

Tis 30 okt, Stockholm

Den stora årliga undersökningen Svenskarna och Internet ger ett tydligt svar: vårt samhälle är i princip helt digitaliserat. Det är en omställning som gått i ett rasande tempo, så snabbt att vårt förhållningssätt kanske haft svårt att hänga med - både som individer, som organisationer, som företag och i offentlig sektor. Under den här sessionen kommer vi att få utmana oss själva och varandra, och få tips om framgångsrika sätt att komma framåt. Det handlar om att se möjligheter i utmaningarna och lösningar istället för att fastna i problemen. Och det handlar inte om teknik, det handlar om människor. Joakim Jardenberg är en förändringsförespråkare, framtidskramare och debattör i allt som rör sig runt gamla, nya, digitala och sociala medier. Redan 1994 internetifierade han mediesverige, bland annat genom att starta upp aftonbladet.se, han har även blivit utsedd till en av tio digitala profiler som statsministern bör lyssna på, av tidningen Internetworld. Med ett ben hos användaren, ett ben i tekniken och ett ben i affären har han alltid sökt förklara det komplicerade på ett enkelt sätt och skapa nytta och effekt ur alla de nya möjligheterna.

När: Tis 30 okt, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

Anmälan

Tillväxt - möjligheter och risker

Anders Borg

Fre 2 nov, Stockholm

Sedan Anders Borg blev finansminister 2006 uppskattas han vara en av de allra mest inflytelserika opinionsbildarna i Sverige. Tidningen Financial Times utsåg Borg till EU:s främste finansminister 2011 i sin årliga ranking av unionens 19 finansministrar. Efter sin politiska karriär så har han haft flera stora uppdrag i näringslivet, han har även fått i uppdrag av Finlands regering att skriva en ekonomisk rapport om landets ekonomiska problem, samt föreslå lösningar och åtgärder. Han har ingen standardföreläsning utan anpassar alltid sina föreläsningar beroende på ämne och grupp. Varje tillfälle är unikt.

När: Fre 2 nov, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

Fullbokat

När blir värdering diskriminering?

Hanna Gerdes

Ons 7 nov, Stockholm

Kan man råka diskriminera någon för att man vill vara snäll? Ska man alltid behandla alla lika? Vad är diskriminering egentligen? Humoristiskt, lättillgängligt och med många konkreta exempel från verkligheten ger Hanna Gerdes oss en introduktion till diskrimineringslagen – en lag vi alla berörs av oavsett yrkesgrupp och samhällsområde. Hanna Gerdes är människorättsjuristen och författaren som på kort tid blivit en mycket eftertraktad föreläsare. Hon har en unik förmåga att på ett underhållande och pedagogiskt sätt förklara när värdering blir diskriminering och vad mänskliga rättigheter har med din verksamhet att göra. Hanna har tidigare arbetat som jurist Diskrimineringsombudsmannen, verksamhetsansvarig på Byrån mot Diskriminering, likabehandlingsstrateg på Försvarsmakten, utbildningschef på Fonden för mänskliga rättigheter och sakkunnig med ansvar för demokratifrågor på Rosenbad.

När: Ons 7 nov, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

Fullbokat

Högpresterande team i harmoni - kan vara guld värt!

Håkan Ericson

Fre 9 nov, Stockholm

Du kan inte planera och förvänta dig framgång – men du kan förbereda dig som om det är möjligt - för att på så sätt optimera förutsättningarna! Det var så de resonerade och bestämde sig för att inte sätta några begränsningar för sina mål. Ibland överförs teori till praktik och det gjorde det för U21-landslaget i fotboll sommaren 2015. Du får ta del av hur de arbetade med förberedelser, praktiska som mentala, få upplevelsen från de viktigaste händelserna under EM och vad som hände bakom kulisserna. Föreläsningen är tänkt att ge verktyg till ditt företag till att skapa välmående och målfokuserade team, samt upplevelsen av succé. Den avslutas med en fråga till dig - varför vann laget guld?

När: Fre 9 nov, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

Anmälan

100% arbetsglädje – en föreläsning om glädje på jobbet och medarbetarskap

Leila Söderholm

Tis 13 nov, Stockholm

Varför är det så viktigt med glädje på jobbet och vem är ansvarig för den? Mindset – hur vi pratar med oss själva – och hur vi tar vårt eget ansvar är viktiga pusselbitar. Att kroppen mår bra är också viktigt, en hälsosam kropp skapar ett positivt sinnestillstånd. Precis som man kan träna sin kropp kan man träna sin glädje. Hjärnan älskar att komma ihåg oförrätter för att hålla koll på vad som är hotfullt. Med enkla knep kan man överlista hjärnan. Och man kan öva på att inte gnälla och träna på att vara generös. Kroppen mår bra av rörelse och vila. Det är lika viktigt att få tillräckligt med sömn som att ha något att längta efter eller en god vän att ringa. Att veta vad som förväntas av dig på jobbet kan vara precis lika viktigt som att fylla på med näring som kroppen behöver. Stress upplever vi alla ibland och det är inget farligt, men om du aldrig får mikropauser blir det till slut för mycket. I sina populära föreläsningar blandar hon humor, igenkänning och allvar. Med 20 års erfarenhet av att coacha personal till mer glädje och bättre hälsa har hon en rik kunskapskälla att ösa ur. Leila är träningsexpert på TV4, frilansande medarbetare på Sveriges största magasin och pryder mjölkpaketen med sina enkla och roliga tips.

När: Tis 13 nov, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

Fullbokat

Hunting Hackers

Mikko Hyppönen

Fre 16 nov, Stockholm

Finnish computer security researcher Mikko Hypponen has been hunting hackers since 1991. Join us to hear his insights and stories on how computer criminals operate, and what we can do to protect ourselves. Mikko Hypponen is a world-wide authority on computer security and privacy issues. He is Chief Research Officer at F-Secure. Mikko has been working with computer security for over 20 years and has fought the biggest malware outbreaks in the net. As a result, he has been involved in catching several online criminals, assisting law enforcement in USA, Europe and Asia on cybercrime cases. He tracked down the authors of the very first PC virus. He has delivered hundreds of talks in over 40 countries over the last 20 years, including keynotes in the most important security conferences.

När: Fre 16 nov, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

Anmälan

Maxa snacket - Led digitalt

Karin Zingmark

Tis 20 nov, Stockholm

Karin Zingmark | fd. marknadschef på Microsoft Sverige, författare, föreläsare och rådgivare. Tiden då ledningen kunde delegera kommunikation till en kommunikationsavdelning som paketerade och förde ut företagets budskap är sedan länge förbi. I dagens medielandskap måste företag bli kommunikativa fullt ut genom att lyssna, analysera världen utanför, ta till sig av kundinsikter och driva förändring i en ständigt pågående dialog med både medarbetare, kunder och omvärld. Karin Zingmark delar med sig av konkreta tips och råd för hur man bygger en kommunikativ organisation – en förutsättning för framgång i en uppkopplad värld.

När: Tis 20 nov, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

Anmälan

Ledarskap när allting förändras

Anna Kinberg Batra

Ons 21 nov, Stockholm

Anna Kinberg Batra blev Moderaternas första kvinnliga partiledare 2015. Efter åtta år av moderatledd regering slutade det med en tung valförlust. När ministrarna slutade och resurserna krympte ledde hon ett omfattande förändringsarbete för att Moderaterna skulle kunna vinna val igen och hon själv bli Sveriges första kvinnliga statsminister hösten 2018. I stället blev hon den första Moderata partiledaren sedan 1907 som inte fick möta väljarna. Redan i augusti 2017 avgick hon, efter en turbulent tid med flyktingkris, terrorism, populism, polarisering och till sist även avgångskrav från otåliga partikamrater. I dag är Anna Kinberg Batra rådgivare och föreläsare om politik, samhälle och förändring, knuten till Handelshögskolan i Stockholm och Centre for Advanced Studies in Leadership. Utöver mångårig och internationell politisk erfarenhet på högsta nivå har hon arbetat med flera nystartade företag och varit informationschef på Stockholms Handelskammare. Hon är rådgivare till Sweden-India Business Council och styrelseledamot i Swedish Space Corporation och Avanza Pension. Batra är även engagerad i Seeds of Peace, som utbildar judiska och muslimska ungdomar i ledarskap och samhällsförändring. Under hösten 2018 kommer hon med boken "Inifrån", om hennes tid i politiken och ledarskap när allting förändras.

När: Ons 21 nov, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

Anmälan

Sluta aldrig gå

Christina Rickardsson

Fre 23 nov, Helsingborg

Christina Rickardsson föddes i Brasilien och bodde i en grotta. Flyttade till en kåkstad i Sao Paulo, bodde på gatan, tiggde, svalt och utsattes för misshandel. Vid åtta års ålder adopterades hon, mot sin mammas vilja till Vindeln, i Västerbotten. Hon är en inspirerande talare och fick nyligen priset Årets talare - Genombrott 2017.

När: Fre 23 nov, Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Elite Hotel Mollberg, Stortorget 18, Helsingborg

Anmälan

Förlös engagemanget i ditt team!

Anna Gullstrand

Tis 27 nov, Stockholm

Lär dig leda en grupp så att de blir allt de kan bli, och uppfyller sina mest högtflygande drömmar. På denna föreläsning får du koll på faktorerna som skapar trygghet, engagemang och blomstrande resultat. Du får också inblick i facilitatorns verktygslåda, med en massa konkreta tips och metoder du kan applicera på en gång. Målet är att förlösa kraft, kreativitet och framåtrörelse som du inte trodde var möjligt. Anna Gullstrand är digital expert, och var tidigare VD på en av Sveriges mest framgångsrika digitalbyråer. Hon har varit på listan över framtidens kvinnliga ledare fyra år i rad och hennes byrå kvalificerade sig årligen på topplistor för både kundnöjdhet och medarbetarnöjdhet. Anna har en examen från den prisbelönta och globalt erkända digitalutbildningen Hyper Island, och är nu ordförande i styrgruppen för deras program Digital Media Creative. Förutom att vara byråledare i Sverige har hon också startat digitalbyrå i Ryssland, där hon bodde 2011.

När: Tis 27 nov, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

Anmälan

Kimchi och Kombucha: Den nya vetenskapen om hur tarmbakterierna stärker din hjärna

Soki Choi

Fre 30 nov, Stockholm

Soki Choi, PhD, Med Dr, är entreprenör, föreläsare och författare till den omtalade boken Kimchi och Kombucha - Den nya vetenskapen om hur tarmbakterierna stärker din hjärna som gavs ut av Bonnier Fakta hösten 2018. Hennes bok toppade listorna på AdLibris och Bokus redan första dagen, den blev slutsåld dag två, och trycktes i en andra upplaga redan efter en vecka! Har vi lagt en massa tid, energi och pengar på mediciner, självhjälpsböcker, psykologer och andra terapier i onödan – när bakterierik mat eller en enkel fekaltransplantation (dvs bajsöverföring) egentligen var lösningen? Forskning visar nämligen att tarmbakterierna inte bara spelar en avgörande roll när det gäller vårt immunsystem. De verkar även spela en viktig roll i Alzheimers, Parkinsons, autism, adhd, stress, ångest, depression med mera. Upptäckten av kopplingen mellan tarmbakterierna, tarmen och hjärnan är banbrytande och det mest spännande inom medicinsk forskning just nu.

När: Fre 30 nov, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

Anmälan

There is no business on a dead planet

Gustav Stenbeck

Ons 5 dec, Stockholm

Hållbara företag är inte bara morgondagens vinnare. De vinner redan idag. Följ med på en studieresa hos de bästa bolagen, som har satt hållbarhet i kärnan av det de håller på med, för att både tjäna pengar och rädda världen. Gustav Stenbeck är miljöaktivisten som blev riskkapitalist. Han har ett förflutet som hållbarhetschef åt Petter Stordalens Nordic Choice Hotels och blev under tiden där utsedd till en av Sveriges tre bästa hållbarhetschefer. Idag är han affärsängel och företagsledare och ägnar all sin tid och sina resurser till att arbeta där hållbarhet och affärer möts. Han har hands-on erfarenhet av vilka hållbarhetsinitiativ som funkar inom både stora och små bolag och utmanar många tidigare sanningar inom hållbarhetsvärlden.

När: Ons 5 dec, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

Anmälan

En värld i rörelse

Fredrik Reinfeldt

Fre 7 dec, Stockholm

Hur påverkar det globala politiska läget världen och olika marknader. Den geopolitiska maktförskjutningen mellan USA och Kina, Brexit och framtiden för världshandeln. I anförandet vägs också in världsekonomin, befolkningsförändringar som påverkar olika marknader och urbanisering. Fredrik Reinfeldt är en erfaren och mycket uppskattad talare. Med sin erfarenhet som statsminister och ledare för flera stora organisationer, både nationella och internationella, har han en bred insikt i många ämnen. Fredrik Reinfeldt blandar stor kunskap och mångårig erfarenhet med nyfikenhet och humor. Hans anföranden blir ofta en ögonöppnare för att förstå vad som sker i omvärlden och hur det påverkar oss.

När: Fre 7 dec, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

Fullbokat

Att Leda i Accelererande Förändring

David Ståhlberg

Fre 14 dec, Stockholm

Hur hittar ni radikala innovationsmöjligheter? Hur organiserar ni er för nya kundbeteenden? Lär du dig snabbare eller långsammare än världen förändras? David hjälper ledare på alla nivåer att förstå vad en accelererande förändringstakt innebär för människan, ledarskapet och affären. Med fingret på pulsen och med en inspirerande ärlighet bjuder David både på hissnande insikter och handfasta verktyg för konkreta förbättringar i er verksamhet. Ur innehållet: ● Vad händer i tech-världen och vad gör vissa företag till solklara vinnare ● Framtid - Hur ni blir del av en global rörelse mot genuint värdeskapande ● Kundfokus - Hur ni blir bättre än alla andra på att se er bransch utifrån ● En busenkel modell för att ta er innovation till nästa nivå ● Hur du blir en inspirerande förebild för Radikal Nyfikenhet

När: Fre 14 dec, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

Anmälan

Några av våra kunder om oss

Har alltid varit nöjd i mina kontakter med Talarforum. Ett företag att lita på och som lyssnar på kundens önskemål. Förslagen man får är alltid överensstämmande sedan får man välja beroende på fokus och målgrupp

Marie Tilly
Täby Kommun

Vi anlitar Talarforum för att det är så otroligt tryggt och skönt att samarbeta. Vi har samarbetat under många år och vi har aldrig blivit besvikna. De har en fingertoppskänsla och professionalism att alltid plocka fram rätt talare till vår organisation och tillfälle. Jag kan starkt rekommendera alla att vända sig till Talarforum, ni kommer inte att bli besvikna.

Anna Treschow
SABO

Talarforum har mycket kunnig personal med kundens behov i fokus. Dom försöker alltid hitta en lösning som kunden är nöjd med och uppfyller förväntningarna och syftet med föreläsningen och förfogar över några av Sveriges absolut bästa föreläsare! Som kund hittar vi alltid någon föreläsare som passar vårt syfte och önskemål. Talarforum guidar och stöttar alltid med det mesta kring föreläsningarna på ett föredömligt vis! Som kund känner vi oss alltid trygga med Talarforum och får alltid professionell support och service.

Thomas Jansson
Trollhättans Stad

Med Talarforum kan vi alltid känna oss trygga med att få det vi önskar, de är lyhörda och lyckas alltid matcha rätt utifrån våra önskemål. Att de är professionella och serviceinriktade i sitt arbete gör valet att vara kund enkelt. Jag kan varmt rekommendera att anlita Talarforum.

Anna Raftheim
SATS Sports Club Sweden AB